Informatie over Walnoot allergenen. www.restaurantenallergie.nl © NAN 2008 Allergie

Kruiden

Het hoofdstuk over kruiden werd voorbereid door Erika Jensen-Jarolim, Wenen, Oostenrijk en bewerkt naar het Nederlands door het NAN

Lijst 2. De botanische verhoudingen onder belangrijke kruiden.

Botanische familie

Te vermijden kruiden

Apiaceae

Anijs 1), karwijzaad, selderie  2), kervel, koriander, komijn, dille, venkel, peterselie

Solanaceae

Cayennepeper (Spaanse pepers), paprika

Myrtaceae

Pimentbes, kruidnagels, mosterd

Lamiaceae = Labiatae

Basilicum, marjolein, orego, smakelijke rozemarijn ,wijs, tijm

Lauraceaea

Laurierblad, kaneel

Zingiberaceae

Kardemom, gember, kurkuma

Alliaceae

Bieslook, knoflook, ui

Myristicaceae

Foelie, notemuskaat

Piperaceae

Zwarte, witte, groene peper

Polygonaceae

Vietnamese coriander

Pedaliaceae

Sesamzaden

Canellaceae

Witte kaneel

Anacardiaceae

Roze peper

Papaveraceae

De papaverzaden

Iridicaceae

Saffraan

Illiaceae

Steranijs

Asteraceae

Dragon

Orchidaceae

Vanille

1.  De kruiden met gemelde allergenicity worden onderstreept.

2.  De kruiden die in de Bijlage IIIa van Richtlijn 2003/89/EG van de richtlijnen van de Europese Gemeenschap worden opgenomen worden onderstreept en gewaagd.

 

 

© 2008 www.anafylaxis.nl
Disclaimer. Deze informatie is aanvullend op de informatie die door uw arts zal worden gegeven. Als u denkt dat u voedselallergie hebt, ga naar uw huisarts voor een consult of laat u verwijzen naar een specialist, die bekend en ervaring heeft in allergieŽn.
Wij waarderen het werk dat door de deelnemers van het InformAll- project is gedaan ten zeerste. Deze uitlegsamenvattingen zijn een resultaat hiervan.
Nederlands Anafylaxis Netwerk. Januari 2008