Kies / Choose / Choisi / Wšhlen Sie

 Nederlands   English   Francais   Deutsch


 

Restaurant en Allergie

Voorgerecht
3/4 :

Welke rol heeft het keukenpersoneel?
Hoe bereid je een veilige maaltijd?
Wat is kruisbesmetting?
Hoe ontstaat en voorkom je kruisbesmetting?

[HOME]
1.
Rollen van het personeel?
2.
Bereiden veilige maaltijd?
3.
Kruisbesmetting?
4.
Allergenen in de praktijk?
 
[hoofdgerecht 2]                                                               [hoofdgerecht 4]

KRUISBESMETTING

De term Kruisbesmetting wordt voor verschillende begrippen gebruikt.
 
BacteriŽle Kruisbesmetting

In het kader van de "normale" voedselveiligheid wordt het gebruikt voor het begrip in relatie met microbiologische of bacteriŽle veiligheid waarbij het van belang is dat er geen besmetting ontstaat tussen bijv. rauwe producten met name vlees, vis en eieren en al bereid voedsel dat op het punt staat opgediend te worden.  Hier vind je meer info over dit begrip.


Allergenen kruisbesmetting

Op deze website bedoelen we als we het over kruisbesmetting hebben over een zelfde contact mogelijkheid, maar waarbij dan allergenen worden overgedragen
van het ene product naar het andere ( waardoor dat product, dat van origine dat allergeen niet bevat, nu wel dat allergeen bevat).
 
Dit gebeurt wanneer eiwitten (het eiwit is dŠt deel van het voedsel dat de voedselallergische reactie kan veroorzaken) van twee of meer voedingsmiddelen bij elkaar komen (mengen, mixen, etc.) bijvoorbeeld tijdens het (voor)bereiden van het eten of tijdens het serveren van het eten.
Zelfs een kleine hoeveelheid kan een allergische reactie veroorzaken bij sommige mensen. Daarom moeten voorzorgen genomen worden om te voorkomen dat er kruisbesmetting kan optreden tussen de voedingsmiddelen waarvoor een gast allergisch is.

Kruisbesmetting is te vermijden door bewust te zijn hoe je met je producten omgaat en door kennis te hebben over wat allergenen zijn en hoe ze overgedragen kunnen worden.

 

[hoofdgerecht 2]                                                               [hoofdgerecht 4]


Home        Contact         FAQ        Sitemap

© 2008 Nederlands Anafylaxis Netwerk. All rights reserved